Videospeler inladen...

Bianca Debaets (CD&V) wil buurtvadersprojecten opstarten in Brusselse probleemwijken

Brussels staatssecretaris voor Welzijn en Gelijkekansenbeleid Bianca Debaets trekt 80.000 euro uit voor een project met buurtvaders in drie Brusselse probleemwijken. Dat heeft ze gezegd tijdens een debat in "Terzake" met Gilles Verstraeten, N-VA-lijsttrekker in Anderlecht.

"Dat kost geld, maar geen handenvol geld", zegt Debaets. Voor het buurtvadersproject haalt ze de mosterd bij de Amsterdamse wijk Sloterdijk, waar een gelijkaardig project succesvol is gebleken.

Debaets spendeert 80.000 euro aan drie projecten met buurtvaders, onder meer in de Molenbeekse buurt Zwarte Vijvers, maar ook in de Anderlechtse wijk Peterbos. "Om de mensen uit die gemeenschappen te responsabiliseren en hen te zeggen dat er nooit een excuus kan zijn om je kinderen geen opvoeding te geven", zegt ze.

Gilles Verstraeten geeft toe dat het "een interessant project" is. "We zullen zien hoe het uitdraait", zegt hij. Zelf ziet hij veel heil in buurtinformatienetwerken, "om de politie te helpen bij de uitvoering van haar taak".

Meest gelezen