Congolese Vlaming trekt lijst voor N-VA in Molenbeek

Laurent Mutambayi is een naaste medewerker van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Hij is geboren in Kinshasa en studeerde in Nederland en Amerika en woont al een hele tijd in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Hij wil zijn gemeente welvarender en veiliger maken.

N-VA komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op in 11 van de 19 Brusselse gemeenten. Staatssecretaris Theo Francken heeft vanochtend de lijstrekkers voorgesteld.

Eén van de meest opvallende figuren is Laurent Mutambayi, een Vlaming met Congolese roots. Hij wordt lijsttrekker in Sint-Jans-Molenbeek. Mutambayi is de adjunct-woorvoerder van Theo Francken: "Laurent is al jaren mijn adviseur voor mijn parlementair werk, ik noem hem een goede vriend."

Mutambayi heeft zijn studies rechten volbracht in Nederland en woont al jaren in Sint-Jans-Molenbeek. Hij noemt zichzelf een bewuste Vlaming met Congolese roots. Hij wil in Molenbeek de veiligheid en de netheid verbeteren: "Iedereen moet zich echt thuis voelen in Sint-Jans-Molenbeek, de straffeloosheid moet streng aangepakt worden en de mobiliteit moet anders."

Meest gelezen