De Grote Verkeerstoets in het klein, nu ook voor u

Gisteren is de jaarlijkse online toets van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) weer gestart. Bijna de helft van alle Vlaamse lagere scholen doen mee, meer dan 37.000 vijfdeklassers hebben zich ingeschreven. De leerlingen krijgen 25 meerkeuzevragen over onder andere voorrangs­regels en verkeerstekens, toegespitst op fietsers en voetgangers. Voor u hebben we tien vragen geselecteerd. Ze komen uit de oefentest van de VSV, die de leerlingen de afgelopen weken konden invullen om zich voor te bereiden op de Grote Verkeerstoets.

 

De vijfdejaars zijn geslaagd als ze 17 van de 25 vragen juist beantwoorden, laten we dus zeggen dat u tevreden kan zijn als u zes antwoorden kent. Na de tiende vraag wordt uw score berekend en krijgt u wat uitleg over elke vraag. Bij elke vraag hoort een foto of filmpje en geen tekening want jongeren uit het vijfde leerjaar weten soms wel wat een verkeersbord betekent maar kunnen die kennis niet altijd toepassen in een reële verkeerssituatie. 

Er is wel een belangrijk verschil met de officiële Grote Verkeerstoets van de VSV - elke leerling, geslaagd of niet, krijgt een ticket voor Bobbejaanland, maar dat kunnen wij u niet aanbieden.

Meest gelezen