Videospeler inladen...

Delphine Boël vraagt gerecht om DNA-test van koning Albert II: "Voorlopige maatregel gezien zijn hoge leeftijd" 

De advocaten van Delphine Boël trekken donderdag naar het Brusselse hof van beroep om een DNA-test van koning Albert II en Jacques Boël te vragen. Als voorlopige maatregel weliswaar, in afwachting dat de zaak behandeld wordt. Dat schrijft Le Soir en wordt bevestigd aan onze redactie. 

Vorig jaar oordeelde de rechtbank van Brussel nog dat Jacques Boël de wettelijke vader is van Delphine Boël, hoewel zijn DNA-materiaal aantoont dat hij niet de biologische vader is. Door dat vonnis hoefde zelfs niet meer onderzocht te worden of koning Albert II de biologische vader van de kunstenares is.

Tegen die beslissing hebben de advocaten toen ook beroep aangetekend. Maar omdat de procedure maanden of jaren kan aanslepen, willen ze dat er als voorlopige maatregel toch al DNA afgenomen wordt van zowel Jacques Boël als koning Albert II.

"We zouden dat ook helemaal op het einde van de procedure doen, we doen nu dat gezien de hoge leeftijd die beide personen hebben. We zouden het liefst een DNA-test doen van koning Albert in plaats van met de kinderen, mocht hij er niet meer zijn", laat advocaat Alain De Jonge weten. Let wel: het gaat om een voorlopige maatregel, dus het echte proces in beroep zal later gevoerd worden.

Koning Albert wordt begin juni 84 jaar, hij ondergaat binnenkort een ingreep aan de aortahartklep. Zakenman Jacques Boël is dit voorjaar 89 jaar geworden. Hij staat bekend om zijn enorme discretie en heeft nog nooit op de hele zaak gereageerd.

Herbekijk hieronder het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen