Gans vloert jonge golfer tijdens wedstrijd

Tijdens een golfwedstrijd in Adrian, in de Amerikaanse staat Ohio, moest de 16-jarige student Isaac Couling niet alleen rekening houden met het golfballetje. Plots dook er immers een gans op, die een nest in de buurt van het golfterrein wilde beschermen. En dat deed het dier met volle overgave, zo mocht blijken uit de foto’s die door een ouder van een van de golfers gemaakt werden.

Golfcoach Steve Babbitt op The Detroit News: "De golfers waren op de hoogte van een ganzennest aan de linkerkant van het terrein. Daar passerend keken ze wel, maar ze vielen de ganzen op geen enkele manier lastig. Toch dook er plots achter hen een gans op, de bewaker van het nest zeg maar."

Couling zette het op een lopen, weg van de gans die hem bleef achtervolgen. Toen hij struikelde, vloog zijn zak met golfsticks de lucht in. Zonder enig verweer kon de gans zich dan op hem werpen. "En niemand kwam me helpen. Terwijl ze het allemaal zagen gebeuren. Ik was daarna dus het gespreksonderwerp bij uitstek bij mijn vrienden", aldus de student nog, die er uiteindelijk met de schrik vanaf kwam.

Meest gelezen