Geluidshinder op Linkeroever na bomenkap langs Antwerpse ring

Heel wat inwoners van de Antwerpse Linkeroever klagen over extra geluidsoverlast nadat daar bomen zijn gekapt. Dat gebeurde bij de voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding.

Geluidsmuur en snelheidsbeperking

Sinds die bomen weg zijn, hebben de bewoners daar veel meer geluidshinder van de ring. Vooral de woonwijk achter het Galgenweel. Oppositiepartij sp.a zet het probleem nu op de politieke agenda. De Vlaamse regering heeft wel maatregelen genomen voor de gemeente Zwijndrecht, wat verderop, maar niet voor Linkeroever. "Dat kan niet en dus moet Antwerpen daarop aandringen", zegt Yasmine Kherbache van sp.a. "Zeker omdat er op de Antwerpse Linkeroever meer mensen wonen dan in Zwijndrecht. Wij willen ook dat de Vlaamse overheid er een geluidsmuur zet en de snelheid op de ring plaatselijk verlaagt, net zoals in Zwijndrecht". Kherbache zal tijdens een gemeenteraadscommissie aandringen op maatregelen.

 

Meest gelezen