Archiefbeeld
AP

Hondenoppasser veroordeeld voor seksueel misbruik van hond

Een man uit Gent is veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel, een boete en een verbod om drie jaar lang dieren te houden, omdat hij schuldig is aan bestialiteiten. De man betastte verschillende keren het geslachtsdeel van een Duitse herder waar hij op moest passen. 

De hond is eigendom van een gezin dat begin 2016 op vakantie was naar Italië. Het gezin had aan de man gevraagd om tijdens de vakantie op hun hond te passen. Toen hij op het dier moest passen, liep hij naakt rond in huis en betastte hij het geslachtsdeel van de hond. De man ontkent de feiten niet, maar zegt dat het de hond was die hem hiertoe had aangezet, door zijn arm in de muil te nemen. 

De rechter was duidelijk: het gaat hier om een gebrek aan schuldbesef, zeer laakbaar gedrag en geen respect voor huisdieren. Hij veroordeelde hem dan ook met een zware straf. De man krijgt een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 6.000 euro en hij mag drie jaar lang geen dieren houden. 

Eerste keer

Volgens de voorzitter van dierenrechtenorganisatie GAIA, Michel Vandenbosch, is het de eerste keer dat zo’n vonnis geveld is. Pas sinds juli 2007 is het strafbaar om seksuele handelingen met dieren te stellen. 

GAIA stelde zich burgerlijke partij en kreeg één euro schadevergoeding. De man zelf was niet aanwezig bij de uitspraak. Het is overigens niet de eerste keer dat de man voor de rechter moest komen. In het verleden deed hij zich voor als arts bij een wielerploeg. Daarvoor werd hij veroordeeld wegens bedrog en oplichting. 

Meest gelezen