Juridisch protest tegen sneltram naar Maastricht

Zoals verwacht komt er juridisch protest tegen het nieuwe bestemmingsplan van de stad Maastricht voor de sneltram naar Maastricht. Twee omwonenden van het sneltramtracé in Maastricht stappen naar de Nederlandse Raad van State.

Volgens hun advocate Marleen Vanaken schort er heel wat aan het nieuwe bestemmingplan dat er kwam omdat de sneltram niet langer over de Maas kan rijden. "Zo zijn de onderzoeken ter voorbereiding van het bestemmingsplan onzorgvuldig tot stand gekomen, en ze zouden ook niet kloppen." Er wordt ook getwijfeld aan de economische uitvoerbaarheid van het plan. "En als er dan toch een lijn moet komen," zegt de advocate, "dan is een ander alternatief beter, als je naar de belangen van de omwonenden kijkt."

Maar de procedure bij de Raad van State werkt niet opschortend. De stad Maastricht kan dus gewoon doorwerken aan de plannen voor de sneltram. Het stadsbestuur had trouwens verwacht dat er bezwaar zou worden aangetekend en had al rekening gehouden met een half jaar vertraging. Tegen eind 2023 zou de sneltram moeten rijden. 

Meest gelezen