Kroonprins Charles: "Ik weet niet of ik al mijn kleinkinderen kan bijbenen"

De Britse kroonprins Charles is in de wolken met de geboorte van zijn 3e kleinkind, al weet hij niet of hij ze allemaal kan bijbenen. Dat zegt hij in een officiële reactie. Intussen speculeren velen in het Verenigd Koninkrijk over de naam van de nieuwe prins.

"We zijn allebei ongelooflijk blij met het nieuws." Zo reageert de Britse kroonprins Charles in naam van zijn echtgenote Camilla en hijzelf op de geboorte van het derde kind van zijn zoon William en zijn schoondochter Catherine gisteren.

"Het is een grote vreugde om er nog een kleinkind bij te hebben", gaat de 69-jarige troonopvolger voort. "Alleen weet ik niet of ik ze allemaal kan bijbenen."

Charles heeft nu 3 biologische kleinkinderen. Via Camilla is hij daarnaast plusopa van nog eens 5 kleinkinderen.

Arthur

Een dag na de geboorte van de nieuwe prins zijn veel mensen in het Verenigd Koninkrijk in de ban van de naam die de jongen zal krijgen. Bij de bookmakers is Arthur de torenhoge favoriet, maar velen zetten ook hun geld in op Albert en Philip.

De kans is groot dat de hertog en hertogin van Cambridge een naam vol betekenis en geschiedenis zullen kiezen voor hun 3e kind. Hun oudste zoon noemden ze George Louis Alexander, een verwijzing naar 6 Britse koningen die de naam George droegen. Hun dochter heet Charlotte Elizabeth Diana, een eerbetoon aan de grootmoeder en de moeder van William.

Het is niet duidelijk wanneer Kensington Palace de naam zal bekendmaken. De vorige keren deed de officiële residentie van William en Catherine dat 2 dagen na de geboorte.

Meest gelezen