Archieffoto

Treinhinder verwacht tijdens avondspits door losgeslagen trein in Brussel

In het station Brussel-Noord is er nog steeds één spoor niet in gebruik. De NMBS meldt dat een aantal treinen daardoor niet of slechts een beperkt parcours zal rijden tijdens de avondspits. Het spoor staat sinds vanochtend geblokkeerd nadat twee treinstellen er op elkaar gebotst zijn. 

In het station van Brussel-Noord sloegen rond 11 uur vanmorgen twee lege treinstellen op hol toen ze losgekoppeld werden. De treinstellen bolden richting Schaarbeek en schampten daarbij een aantal andere - eveneens lege - rijtuigen. 

"Er vielen geen gewonden", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Maar er is wel blikschade en we gaan natuurlijk ook uitzoeken hoe dit kon gebeuren. De losgeslagen treinstellen zijn ook nu nog niet weggesleept omdat het onderzoek eerst moet uitwijzen hoe groot de schade is. Ook de treininfrastructuur moet nagekeken worden."

Hinder verwacht

"Doorheen de dag zijn er al een tiental treinen afgeschaft die naar Limburg, Antwerpen of Luik reden," zegt Bart Crols. "Verder werd het parcours van een aantal andere treinen ook beperkt tot het station van Brussel-Noord. Tijdens de avondspits verwachten we extra hinder omdat het spoor nog steeds niet in gebruik is." 

Wie zich vanavond met de trein verplaatst, houdt dus maar beter de website of de app van de NMBS in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. 

Meest gelezen