Maasmechelaren willen slachtoffers van brand helpen

De gemeente Maasmechelen werkt volop aan de opvang van de mensen die dakloos zijn door een zware brand in een appartementsblok in Eisden. Het gaat om 30 van de 39 bewoners voor wie een oplossing gevonden moet worden.

In de appartementen wonen vooral Bosnische bouwvakkers, een aantal met hun familie. Ze zijn vannacht eerst naar jeugdcentrum Chiko gebracht, en daarna naar het woonzorgcentrum Heyvis, waar ze ook een middagmaal kregen.

Intussen werkt de gemeente volop aan het klaarmaken van de Oude Burelen. Dat was tot enkele jaren geleden een dagverzorgingscentrum voor senioren. Het is de bedoeling dat het binnenkort verbouwd wordt tot politiekantoor.  In die Oude Burelen in Eisden kunnen de slachtoffers van de brand tijdelijk terecht. 

Solidariteit

Heel wat Maasmechelaren willen intussen ook helpen en bieden spullen aan. Schepen Erik Ver Berne: "Er zijn al heel wat acties opgezet, maar we zijn ook bezig met dat te coördineren. Het eerste wat we moeten doen, is inventariseren wat die mensen nodig hebben."

Voor wie spullen wil aanbieden, zijn er twee telefoonnummers: 089 769 746 of  089 769 747. Je kan ook mailen naar bevestiging@maasmechelen.be om door te geven wat u precies aanbiedt.  

Meest gelezen