Man kritiek na aanrijding door trein te Stasegem

Op de spoorlijn tussen Oudenaarde en Kortrijk is dinsdagavond rond kwart voor negen een man gegrepen door een trein. Dat gebeurde op een overweg voor voetgangers en fietsers in de Eikenstraat in Stasegem, vlakbij een parking van het provinciaal domein De Gavers.  

Het slachtoffer kwam niet onder de trein terecht maar werd wel weggeslingerd. De hulpdiensten reanimeerden de man van middelbare leeftijd uit Harelbeke en brachten hem nadien over naar de spoeddienst van het AZ Groeninge in Kortrijk. Zijn toestand was op dat moment bijzonder kritiek.

Over de omstandigheden van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Mogelijk gaat het om een ongeval.

Op de gestrande trein zaten 26 reizigers. Zij werden door de brandweer uit de trein geholpen en vervolgens met een vervangbus naar het station van Kortrijk overgebracht.

Meest gelezen