FOTOSERVICETONY

N-VA-lijsttrekker stapt op in Heusden-Zolder

De N-VA in Heusden-Zolder verliest in de aanloop naar de verkiezingen twee boegbeelden. OCMW-voorzitster Elke Gijbels trekt zich terug als lijsttrekker uit onvrede met het beleid van de voorzitter. En voormalig schepen Robin Stroobants stapt uit de politiek uit frustratie over de houding van de huidige meerderheid.

In politiek Heusden-Zolder rommelt het al van op de verkiezingsavond. De N-VA behaalde een grote overwinning en leverde de burgemeester en de meeste schepenen aan een coalitie met de SP.A, de lokale lijst NHZ en Open VLD. Maar al snel liepen de spanningen op.

Burgemeester Mario Borremans, eerste schepen Lode Schops en verschillende raadsleden stapten uit de partij en begonnen met de uitbouw van hun eigen partij GOED. Ondertussen had N-VA-schepen Bruno Buyse wegens vermeende belangenvermenging ontslag moeten nemen. Later werd hij uit de partij gezet. Tegelijk belandde de partij in de oppositie, terwijl ze nog een schepen en OCMW-voorzitter had.

Frustratie en conflicten

Robin Stroobants, die de eerste drie jaar schepen was voor N-VA, maakte zopas bekend dat hij uit de politiek stapt. Hij is gefrustreerd onder meer omdat zijn voorstellen systematisch worden weggeveegd door de huidige meerderheid.

En OCMW-voorzitter Elke Gijbels, die als lijsttrekker was aangeduid, heeft zich nu teruggetrokken en zal ook niet deelnemen aan de verkiezingen. Volgens haar stapelden de conflicten met de lokale partijvoorzitter zich al maanden op en was de toestand niet houdbaar. Ze zal wel nog haar mandaat als OCMW-voorzitter en gemeenteraadslid uitdoen en blijft ook lid van de partij.

 

Meest gelezen