© Pierre HAVRENNE/PACHACAMAC

Op Vlaamse feestdag mogen politici geen reclame maken

De sperperiode voor de lokale verkiezingen gaat in op 1 juli, wat betekent dat politici op 11 juli, de Vlaamse feestdag, geen geschenken of gadgets mogen uitdelen. Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) had verduidelijking gevraagd aan de commissie Verkiezingsuitgaven van het Vlaams parlement en die bevestigt dat de sperperiode onverminderd van kracht is.

In de sperperiode voor de verkiezingen mogen politici geen geschenken uitdelen, geen telefooncampagnes voeren, geen reclame uitzenden op radio en tv en geen grote affiches ophangen. De periode werd verlengd door het Vlaams parlement, waardoor de Vlaamse feestdag er nu voor het eerst in valt.

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) vroeg het parlement via een brief of de regels ook gelden op 11 juli, traditioneel een belangrijke dag voor de Vlaamsnationalisten. De commissie bevestigt dat er die dag geen commerciële campagnes mogen worden gevoerd.

Meest gelezen