Opnieuw inbraak in basisschool Testelt

In de vrije basisschool 'Den Hulst' in Testelt bij Scherpenheuvel-Zichem is vannacht voor de tweede keer op enkele weken tijd ingebroken. De directrice vermoedt dat het om dezelfde daders gaat.

De daders geraakten ook deze keer via een raam naar binnen. "Vorige keer forceerden ze een schuifraam, maar daar hadden we nu een stok tussen gelegd. Deze keer gebruikten ze een soort van beitel om het raam open te krijgen", zegt directrice Martine Bergmans. 

Ook deze keer gingen ze er met laptops, fototoestellen en geld vandoor ter waarde van enkele duizenden euro's.  Bergmans vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. "Ik denk het omwille van de manier waarop ze de lokalen doorzochten. Het leek alsof ze erg goed wisten waar ze moesten zijn en welke kasten ze nog wilden doorzoeken."

"We gaan alleszins een camera en een alarm installeren in de hoop dit geen derde keer te hoeven meemaken." De politie is met een onderzoek gestart. Iedereen die in de buurt iets verdachts heeft gemerkt, wordt gevraagd de politie te contacteren. 

Meest gelezen