Nabestaanden van Prince klagen ziekenhuis aan dat hem behandelde

Muzikant Prince (57) mag dan al wel twee jaar overleden zijn, de saga rond zijn dood blijkt niet tot een einde te komen. Zijn nabestaanden klagen het ziekenhuis aan dat hem behandelde de week voor zijn dood. "Het ziekenhuis zou gefaald hebben in de diagnose en de behandeling van zijn overdosis", luidt het.

De juridische stappen zijn opmerkelijk, want vorige week werd bekend dat het Openbaar Ministerie niemand vervolgt voor de dood van Prince. Het blijft immers onduidelijk hoe het Amerikaanse icoon aan de pijnstillers kwam die hem uiteindelijk fataal werden.

Prince gebruikte, wellicht onbewust, fentanyl. De pillen die hij slikte, leken immers op een andere pijnstiller, vicodine. Na een concert in Atlanta in 2016, voelde hij zich op een vliegtuig niet lekker waarop een noodlanding werd gemaakt? Prince werd overgebracht naar een ziekenhuis in Illinois.

Daar paste hij voor een onderzoek. Prince weigerde een urinestaal te geven en een bloedafname. Maar hij liet wel zijn medicatie zien. In het ziekenhuis werd geoordeeld dat hij vicodine had geslikt (en dus niet fentanyl, dat sterker is dan heroïne). De dagen nadien nam hij opnieuw fentanyl en werd dood teruggevonden thuis. Uit de autopsie bleek de zanger te zijn gestorven aan een overdosis.

"Wat gebeurd is met Prince, overkomt andere families in de VS. De nabestaanden willen een licht op deze epidemie laten schijnen en levens redden", aldus de verdediging.

Meest gelezen