Videospeler inladen...

Francken scherp voor geweld in Peterbos: "Geen no-gozones in Anderlecht"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) haalt scherp uit naar het geweld van jongeren in de wijk Petersbos in Anderlecht. Volgens Francken kan het niet dat migrantenjongeren er een no-gozone creëren. Hij dringt er bij het gemeentebestuur van Anderlecht fel op aan dat er wordt ingegrepen.

In de Anderlechtse wijk Peterbos werden zondagavond drie controleurs van de vervoersmaatschappij MIVB aangevallen door jongeren. Het ging om het zoveelste incident in de wijk niet ver van het Constant Vanden Stockstadion. Gisteren werd ook een cameraploeg van het VRT-programma "Terzake" met een steen bekogeld.

Het gerecht bundelt alle dossiers over agressie, drughandel en vandalisme in Peterbos sinds januari. De burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS) kondigde ook extra politieagenten voor de wijk aan. “Ik wil niet dat er een dode valt in Peterbos. Het gaat om minderjarigen die nog niet verloren zijn voor de samenleving, maar we mogen hen niet laten uitgroeien tot bandieten”, zegt hij.

Francken reageerde vanmorgen bij de voorstelling van de N-VA-kandidaten voor de Brusselse gemeenten. “Dit kan absoluut niet getolereerd worden in de hoofdstad van Europa, dergelijk crapuleus gedrag van enkele allochtone jongeren. We blijven er op de gemeenteraad aandacht aan besteden, er komen geen no-gozones in Anderlecht, niet als het van de N-VA afhangt.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen