Studentenkamer brandt uit in hartje Leuven

In de Monnikenstraat vlak bij het stadspark van Leuven heeft het vanavond gebrand in een studentenresidentie. De brand bleef beperkt tot één kamer.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en kon de bewoners allemaal tijdig evacueren, daardoor raakte niemand gewond. Zes kamers zijn wel tijdelijk onbewoonbaar verklaard door de rook- en waterschade.

Studentenresidentie met amper studenten

Opmerkelijk is dat de meeste bewoners buitenlanders zijn die niet studeren. Volgens één student werden de kamers tot vorig jaar uitsluitend aan studenten verhuurd maar dat zou dit jaar veranderd zijn. Nu zouden er vooral buitenlanders wonen, mogelijk gaat het om erkende vluchtelingen.

Beruchte kotbaas

Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid, volgens de brandweer waren er wel rookmelders aanwezig maar het is niet duidelijk of die ook gewerkt hebben. Het pand is  eigendom van een beruchte kotbaas in Leuven die vorig jaar nog in opspraak kwam omdat in één van zijn panden illegaal stroom werd afgetapt. Twee jaar geleden brak er ook al brand uit in een ander gebouw van dezelfde kotbaas. 

Meest gelezen