Tot 15 jaar cel voor fatale overval op binnenschipper

In Antwerpen hebben zes daders van een dodelijke groepsoverval celstraffen gekregen tot vijftien jaar. Twee jaar geleden overvielen ze een binnenschipper van 62 uit Merksem. Het slachtoffer was door de feiten zodanig gestresseerd geraakt, dat zijn hart het begaf. De daders hadden de hulpdiensten niet verwittigd, omdat ze niet gepakt wilden worden.

De feiten speelden zich af in april 2016. De binnenschipper werd dood teruggevonden in zijn huis in Merksem. Het slachtoffer was gekneveld, het huis was overhoop gehaald en zijn tv, gsm's en tablets waren verdwenen. De buurvrouw had twee nachten ervoor geroep gehoord en had spullen horen vallen. Het bleek te gaan om een gewelddadige overval.     

Volgens de speurders had de poetsvrouw van het slachtoffer hem geregeld smoesjes verteld om geld los te krijgen. Zij had in de weken voor de overval veel contact met een cafébaas voor wie ze nog gewerkt had. Uit verder onderzoek bleek dat hij de vier uitvoerders geronseld had.

De cafébaas en de poetsvrouw kregen ieder tien jaar cel. De vier uitvoerders werden door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een zwaardere straf: vijftien jaar cel. De zus van het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 2.500 euro. 

Meest gelezen