Van Goidsenhoven (MR) wil burgemeesterssjerp Anderlecht heroveren

De liberalen van MR en Open VLD gaan in Anderlecht samen de strijd om de burgemeesterssjerp aan. Voormalig burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) wil als lijsttrekker opnieuw burgemeester worden. Vlaams volksvertegenwoordiger Lionel Bajart (8e plaats) en Isabelle Rossignol (12e plaats) de eerste zitjes voor Open VLD in de gemeenteraad willen veroveren.

Het motto van de campagne wordt "actie ondernemen" en dat liefst op een positieve manier. Het negatieve imago en de vele clichés waaronder de gemeente en zijn bewoners lijden, moeten verdwijnen. Met de recente uitspattingen in de Peterboswijk zal het nodig zijn om de rust te doen terugkeren, beseffen de liberalen.

"Het is onze verantwoordelijkheid om een aantrekkelijk levenskader te bieden die zich tot alle personen richt, zodat zij zin krijgen om hun leven op te bouwen in Anderlecht", zegt Van Goidsenhoven. Momenteel is Van Goidsenhoven eerste schepen in de Bru!sselse gemeente.

Na het plotse overlijden van Jacques Simonet, in juni 2007, mocht Van Goidsenhoven al eens proeven van het burgemeesterschap. Na de verkiezingen in 2012 werd Van Goidsenhoven eerste schepen, maar nu wil hij de sjerp terug overnemen van meerderheidspartner Eric Tomas (PS). Daarvoor rekent hij onder meer op de steun van de huidige Anderlechtse schepenen Monique Cassart (2de plaats) en Christophe Dielis (3de plaats). Jean-Jacques Boelpaepe wordt lijstduwer.

Open VLD zet zich volledig achter de kandidatuur van Van Goidsenhoven. "Het gaat over engagement. Niet alleen vanuit de politiek, maar ook van de burgers", stelt Lionel Bajart.

Meest gelezen