Veertig mensen dakloos na brand in Eisden

In Maasmechelen zijn veertig mensen dakloos na een zware brand afgelopen nacht in een appartementsgebouw in de Paul Lambertlaan. Niemand raakte gewond. De bewoners worden voorlopig opgevangen in lokalen naast de brandweerkazerne.

Rond drie uur 's nachts werden de bewoners gewekt door kabaal. Ze konden allemaal op eigen kracht naar buiten gaan en niemand raakte gewond. De 39 bewoners worden voorlopig opgevangen door de brandweer en het Rode Kruis. Schepen van welzijn Erik Ver Berne: "Het gaat vooral om gezinnen uit Bosnië waarvan de vaders hier in de bouw werken. We zijn nu maaltijden aan het regelen, dat zal wel vlot gaan want ons woonzorgcentrum ligt hier tegenover. En dan gaan we straks overleggen met de sociale werkers om onderdak te vinden voor deze mensen."

 

 

 

Meest gelezen