Vier militairen gewond bij ongeval met een raket in Bertrix

In het munitiedepot van het leger in Bertrix, in de provincie Luxemburg, zijn vanochtend vier militairen gewond geraakt. Eén van hen is in het ziekenhuis opgenomen en is nog steeds in levensgevaar.
   

"Vanmorgen rond 10.45u was een ploeg bezig met het verplaatsen en herverpakken van munitie", zegt kolonel Eric Marotte, de provinciecommandant van de provincie Luxemburg. "Dat is de belangrijkste taak van de eenheid daar. Om een of andere reden is de propulsie van de raket ontstoken."

De munitie van de raket is niet afgegaan. "De raket is in de muur tot stilstand gekomen. Omdat die maar een paar meter verwijderd is van de ontsteking, is de munitie niet ontploft. Dat is een ingebouwde veiligheid in dat soort munitie."

Drie militairen raakten lichtgewond, een vierde militair is zwaargewond en nog steeds in levensgevaar. 

Meest gelezen