Foto Kurt

VLM Airlines vliegt vanaf 1 oktober ook vanop luchthaven Oostende

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines gaat vanaf komende winter ook vliegen vanop de luchthaven Oostende-Brugge. De Britse stad Manchester wordt de eerste bestemming. VLM Airlines heeft zijn thuisluchthaven in Antwerpen, met momenteel een vijftal bestemmingen. Begin juni komen er daar nog drie bij.

Op 1 oktober start de maatschappij dus ook met operaties vanuit West-Vlaanderen. Het zal de luchthaven van Oostende-Brugge dagelijks verbinden met Manchester.

Er wordt niet alleen gemikt op zakenreizigers, maar bijvoorbeeld ook op voetbalsupporters die wedstrijden van Manchester United (met Romelu Lukaku) of Manchester City (Kevin De Bruyne, Vincent Kompany) willen bijwonen. Ook vanuit Antwerpen zal er komende winter elke dag op Manchester worden gevlogen, op weekdagen zelfs twee keer per dag.

VLM Airlines heeft een vloot van zes Fokker 50-toestellen, met plaats voor vijftig passagiers. Van oktober 2009 tot september 2012 was Antwerpen al verbonden met Manchester. De luchthavens van Antwerpen en van Oostende-Brugge worden beide uitgebaat door de Franse groep Egis.

Meest gelezen