Leon Tanguy

WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar

Europeanen die gebruik willen maken van Whatsapp, moeten binnenkort minstens 16 jaar zijn. Whatsapp trekt zijn minimumleeftijd van 13 jaar meteen met drie jaar op om te voldoen aan nieuwe privacyregels in de Europese Unie.  

Gebruikers zullen binnenkort actief moeten bevestigen dat ze minstens 16 jaar oud zijn, al zal Whatsapp wellicht geen formeel bewijs van die leeftijd vragen. Facebook, het moederbedrijf van Whatsapp pakt het anders aan en heeft een procedure ontwikkeld waarbij ouders of een voogd in sommige EU-landen aan Facebook toestemming zullen kunnen geven om de gegevens van hun kinderen tussen 13 en 15 jaar te verwerken. Zonder die toestemming zullen de jongeren een "minder gepersonaliseerde" versie van de netwerksite te zien krijgen.

Meest gelezen