Radio 2

Kattenstoet in Ieper krijgt audiodescriptie

De Ieperse Kattenstoet pakt dit jaar uit met een tribune voor blinden en slechtzienden. Mensen met een visuele beperking krijgen een hoofdtelefoon waarin alles wat te zien is, wordt beschreven.

Ook wie blind is of slechtziend kan dit jaar genieten van de Kattenstoet in Ieper. Zij krijgen een eigen tribune met hoofdtelefoons en gidsen zullen hen zo vertellen wat er allemaal gebeurt tijdens de stoet. De stad Ieper werkt daarvoor samen met de Vlaamse vereniging van Blinden en Slechtzienden (VeBeS).

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in West-Vlaanderen. Ook op de Heilig Bloedprocessie in Brugge werd dit ingezet. Volgens VeBeS is het goed dat dit gebeurt, maar volgens hen zitten we nog in een periode waar zulke zaken te weinig gebeuren. 

De 45e editie van de Kattenstoet trekt op zondag 13 mei door Ieper. 

Meest gelezen