Prins Laurent moet vastgoed verkopen

Het Renewable Energy House of ecohuis, en een aanpalend gebouw in de Aarlenstraat, in het hart van de Europese wijk in Brussel, staan te koop bij gebrek aan huurders. De panden zijn eigendom van twee vastgoedmakelaars waarin prins Laurent belangen heeft.

In het gebouw in de Aarlenstraat 63 is het Renewable Energy House ondergebracht. Het ecohuis dat volledig op hernieuwbare energie draait wist nooit echt de verwachtingen waar te maken. 

De voormalige hoofdhuurder European Renewable Energie Council (EREC), een internationale organisatie zonder winstoogmerk, zette het huurcontract stop nadat ze in vereffening ging.

Het ecohuis wordt nu samen met het aanpalend gebouw verkocht. "De huurinkomsten dekten de verstrekte leningen niet. Na een bespreking met de bank werd vier maanden geleden beslist om de panden te verkopen. De aankoop van deze gebouwen was volledig gefinancierd door leningen", zegt Etienne Davignon, de raadgever van prins Laurent.

 

Meest gelezen