Bijkomende spoorlijn voor vlot treinverkeer door Mechelen

In Mechelen starten grote werkzaamheden om het treinverkeer vlotter te laten verlopen. Over een afstand van ruim 3 kilometer komt er een nieuwe spoorlijn.

Snelheid naar 160 kilometer per uur

Aan de achterkant van het station van Mechelen komen er twee sporen en perrons bij. Er moeten ook zo'n 9.000 dwarsliggers worden geplaatst. "Langs die nieuwe sporen zal ook de hogesnelheidslijn vlotter en sneller door het station kunnen rijden. We kunnen de snelheid verhogen van 100 naar 160 kilometer per uur", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Als de werken volgens plan verlopen, zou alles eind volgend jaar klaar en getest moeten zijn. Langs het traject zijn eerder al zes spoorbruggen gebouwd.  In Mechelen passeren er zo'n 600 treinen per dag.

Meest gelezen