Archiefbeeld
Cedric Hatto

Brusselse dokter die voor vijf euro valse doktersbriefjes uitschreef, krijgt lichte straf

De Brusselse dokter die aan iedereen die dat wilde, valse doktersbriefjes uitschreef voor vijf euro, is veroordeeld tot 1 maand cel met uitstel en een geldboete. De rechtbank gaf hem een lichte straf omdat de redelijke termijn overschreden werd. 

De zaak ging aan het rollen door een undercoverreportage van de Franstalige openbare omroep RTBF. De dokter schreef valse doktersbriefjes uit aan iedereen die daar vijf euro voor overhad. 

De rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot een celstraf van 1 maand met uitstel en een geldboete. Een lichte straf, omdat de redelijke termijn overschreden was, zo oordeelde de rechtbank. Of de man vandaag nog aan de slag is als dokter, is niet duidelijk.

Meest gelezen