BuzzFeed en Netflix slaan handen ineen voor nieuwe documentaire serie

BuzzFeed werkt aan een nieuwe documentaire serie die Netflix zal uitzenden. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsmedium. Het gaat om 20 afleveringen van elk 15 minuten.

"Zo opgewonden om iets aan te kondigen waaraan we al maanden werken." Met die woorden kondigt hoofdredacteur Ben Smith van BuzzFeed vandaag het nieuws aan dat zijn bedrijf op een nieuwe documentaire serie broedt die Netflix zal uitzenden.

BuzzFeed en Netflix lanceren de serie op 9 juli. Die zal 20 afleveringen van elk 15 minuten tellen die week na week verschijnen. Bij wijze van voorsmaakje geeft Smith alvast een filmpje vrij over ASMR, een rage op YouTube waarbij mensen met allerlei geluiden sensaties opwekken bij de kijker (zie bovenaan).

Het initiatief van BuzzFeed en Netflix doet denken aan ViceLand, een eigen tv-kanaal dat het nieuwsmedium Vice in 2016 lanceerde. De zender is sinds vorig jaar ook bij ons beschikbaar.

Meest gelezen