Deze maand al 200 PV's uitgeschreven in Brussel tegen overlast door trouwstoeten

De stad Brussel heeft deze maand al 200 PV's opgesteld in de strijd tegen trouwstoeten die overlast veroorzaken.  Sinds begin deze maand is er een actieplan dat ongepast en gevaarlijk gedrag moet aanpakken. 

Elke Brusselaar kent het fenomeen als geen ander: zeker wanneer het mooi weer is, rijden heel wat trouwstoeten feestend en toeterend door de straten van de hoofstad, vooral dan in het weekend. Maar de stoeten zorgen soms voor overlast: te veel lawaai of erg gevaarlijk gedrag door de auto's die deelnemen aan de trouwstoet.

Sinds begin deze maand heeft de stad Brussel daarom een actieplan opgesteld tegen trouwstoeten die voor overlast zorgen. Trouwstoeten worden in de gaten gehouden en gecontroleerd als ze het te bont maken. Dat heeft de voorbije weken nu al geleid tot 200 PV's. Het gaat onder meer over verkeersinbreuken, maar ook ongepast gedrag zoals overmatig toeteren. De meeste PV's zijn opgesteld in Laken. Daar rijden vaker trouwstoeten door de brede lanen.

De Brusselse burgemeester Philippe Close is blij met zijn actieplan. "Vanaf nu zullen we zeer kordaat optreden rond deze problematiek", zo zegt hij. Het parket heeft intussen ook een referentiemagistraat aangesteld, die de problemen zal behandelen.

Niet alleen in de stad Brussel zorgen trouwstoeten voor overlast, ook in het hele Brusselse Gewest en op autosnelwegen waren er al problemen. En ook in Genk in Limburg deed de politie onlangs nog huiszoekingen na een uit de hand gelopen trouwstoet.

Meest gelezen