Dubbel zoveel bezoekers voor Antwerpse Ruien

Vorig jaar hebben bijna 25.000 mensen een bezoek gebracht aan De Ruien in Antwerpen. Dat is dubbel zoveel als het jaar voordien. De Ruien zijn een ondergronds gangenstelsel, met oude gewelven, bruggen, riolen en sluizen.

Twee jaar geleden werd met "De Ruien, Antwerpen ondergronds"  een nieuw concept gelanceerd met drie specifieke bezoekersformules: een boottochtje, een individuele wandeling met tablet of een groepswandeling.

Met de ondersteuning van de stad Antwerpen investeerden de uitbaters bovendien in vernieuwde infrastructuur om de beleving en het onthaal voor de bezoekers te verbeteren.

"Op die manier zijn de Ruienveel toegankelijker geworden", vertelt Erwin Lauwerickx van de vzw Werkmaat, die instaat voor het beheer van de Ruien. "Volgend schooljaar starten we trouwens ook met een bezoek speciaal op maat gemaakt voor scholen".

Daarnaast is ook het nieuwe Ruienbootje gedoopt. 

Meest gelezen