Grote politiecontrole in station Halle

De lokale politie van de Zennevallei en andere veiligheidsdiensten hielden vanmorgen een grote controle aan het station van Halle en aan de stopplaatsen tussen Halle en Brussel. Ook in Waals-Brabant waren er politiecontroles.

In en rond het station is elke dag veel volk op de been. "Dat geeft bij de omwonenden een gevoel van onveiligheid", zegt commissaris Reinhard Beerens van de politiezone Zennevallei. "Hoewel onze cijfers dat tegenspreken willen we op die onrust inspelen door geregeld controles te houden. Dit is al de vierde actie die we doen."

"Voor deze actie werken we samen met de federale politie en controleurs van de Lijn. Wij als politie focussen vooral op drugsbezit." De actie blijft niet beperkt tot het station van Halle. Commissaris Beerens: "We controleren vandaag ook in Lot, Ruisbroek en Lembeek. Tegelijk zijn onze Waalse collega's actief in Tubize en Eigenbrakel."

De resultaten van de controle-actie worden later vandaag bekend gemaakt.

Meest gelezen