Videospeler inladen...

Heet de nieuwe Britse prins Alexander? "Hint" van papa William zet Britse pers op stelten

De hoge vertegenwoordiger van Australië in het Verenigd Koninkrijk heeft de Britse prins William de vraag voorgeschoteld of hij en zijn echtgenote Catherine Alexander overwegen als naam voor hun kersverse zoon. Zijn antwoord doet de Britse pers op hol slaan.

Twee dagen na de geboorte van het derde kind van de hertog en hertogin van Cambridge is het nog steeds wachten op de naam van de boreling. Bij de bookmakers staan onder meer Arthur, Philip en James bovenaan de lijstjes, maar een uitspraak van William werpt een nieuw licht op de zaak.

Samen met zijn broer Harry en zijn aanstaande schoonzus Meghan Markle woonde William vandaag een dienst bij in Westminster Abbey in Londen om gesneuvelde soldaten uit Australië en Nieuw-Zeeland te herdenken.

De deken van Westminster stelde William daarbij voor aan Alexander Downer, de hoge vertegenwoordiger van Australië in het Verenigd Koninkrijk. Hij vroeg de prins prompt of hij en zijn echtgenote Catherine Alexander overwegen als naam voor hun zoon.

Funny you should say that, it's a good name

"Funny you should say that, it's a good name" (vrij vertaald: "Grappig dat je het zegt, het is een goede naam"), luidde het antwoord van William waarna de deken hem aan de hoge vertegenwoordiger van Nieuw-Zeeland Jerry Mateparae voorstelde met de woorden "en Jerry wil graag dat het Jerry wordt".

De korte woordenwisseling zet de Britse pers in vuur en vlam. Verschillende media zien in de reactie van William een hint over de naam die hij en Catherine hebben gekozen. Sommige menen zelfs dat de prins zich heeft versproken.

Hoe dan ook is Alexander een naam die meermaals voorkomt in de Britse koninklijke familie. Koningin Elizabeth II heeft Alexandra als tweede naam, het oudste kind van William en Catherine heet voluit George Alexander Louis en in het begin van de 20e eeuw was Alexandra van Denemarken koningin van het Verenigd Koninkrijk als echtgenote van koning Edward VII.

Tot nu toe gaat slapen redelijk goed

William liet zich vandaag voorts ontvallen dat zijn echtgenote en hun nieuwe baby het goed stellen. "Tot nu toe gaat slapen redelijk goed", zei hij. "Dus hij gedraagt zich en dat is goed nieuws."

Meest gelezen