Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Indische goeroe tot levenslang veroordeeld voor verkrachting minderjarige

Asaram Bapu (77), een populaire Indische goeroe, is vandaag tot levenslang veroordeeld voor de verkrachting van een 16-jarig meisje. De feiten dateren al van 2013. 

Het tienermeisje werd door haar ouders naar Bapu in één van zijn verblijven of 'ashrams' in Jodhpur, India gebracht. Volgens de ouders was hun dochter "onder invloed van bovennatuurlijke geestelijke krachten". Het meisje meldde de volgende dag aan haar ouders dat Bapu haar had aangerand. De leden van het gezin waren al meer dan 10 jaar volgelingen van Bapu.  

Bapu is één van de meest bekende goeroes in India. Hij heeft enkele honderden verblijven over heel de wereld waar hij meditatie- en yogalessen aanbiedt. Hij claimt meer dan 40 miljoen volgelingen te hebben.  

Het is niet de eerste keer dat een Indische goeroe in opspraak komt. Vorig jaar werd een andere populaire goeroe veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf na de verkrachting van 2 van zijn vrouwelijke volgers. 

Meest gelezen