Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Israël bevriest plannen rond uitwijzing van Afrikaanse asielzoekers

Israël heeft de plannen voor de uitwijzing van ongeveer 40.000 Afrikaanse vluchtelingen bevroren. Volgens Israëlische media hadden vertegenwoordigers van de staat tijdens een zitting van de Hoge Raad meegedeeld dat er geen nieuwe deportatiebevelen meer aan vluchtelingen uitgereikt zullen worden.  

Uitwijzingsbevelen die wel al zijn uitgevaardigd, worden geannuleerd. Het is momenteel dus niet mogelijk vluchtelingen tegen hun wil naar een ander land te sturen. Volgens de lokale media zijn onderhandelingen van Israël met Oeganda en Rwanda over een opvang van Afrikaanse asielzoekers mislukt. Israël beschouwt de Afrikanen, van wie de meesten uit Soedan en Eritrea afkomstig zijn, als illegale immigranten. Asielaanvragen worden slechts bij hoge uitzondering goedgekeurd.

Meest gelezen