23 Vlaams-Brabantse gemeenten ondertekenen kraantjeswatercharter

In Leuven hebben 23 Vlaams-Brabantse gemeenten het kraantjeswatercharter ondertekend. Zij zullen flessenwater door kraantjeswater vervangen.

DrinKraantjeswater is een project met een duidelijk doel: mensen meer kraantjeswater doen drinken. "Kraantjeswater is goedkoper en beter voor het milieu dan flessenwater," zegt Lisse Elsen, projectcoördinator van drinKraantjeswater. Om die boodschap over te brengen, gaan ze rond in scholen.

Er is ook een charter dat gemeenten kunnen ondertekenen. "Kraantjeswatergemeenten zullen zich inzetten om bewuster om te gaan met kostbaar water." 23 gemeenten in Vlaams-Brabant hebben dat charter nu ondertekend. 

'Minderwaardig'

"Mensen denken nog vaak dat kraantjeswater minder goed is dan flessenwater", zegt Herman Verbruggen, peter van het project. "Stel, er komt iemand op bezoek die je niet goed kent en die wil graag een glaasje plat water drinken. Dan denk je dat je hem of haar een fles water moet geven, want anders gaat die gast niet tevreden zijn. Als we dat idee zouden kunnen veranderen, dan denk ik dat we ons doel bereikt hebben."

Herman Verbruggen 'Markse uit de Kampioenen' met een glas water uit de kraan

Meest gelezen