De bibliotheek van de KU Leuven

KU Leuven "meest innovatieve universiteit van Europa" volgens Reuters

Voor het derde jaar op rij is de KU Leuven door Reuters uitgeroepen als de meest innovatieve universiteit van Europa. "De KU Leuven brengt een niet-aflatende stroom aan invloedrijke innovaties voort", beargumenteert Reuters. Ook het hoger onderwijs in ons land in het algemeen krijgt veel lof.

 

De lijst van meest innovatieve universiteiten in Europa is een ranking die die onderwijsinstellingen identificeert en rangschikt "die het meest doen om wetenschap te bevorderen, nieuwe technologieën uit te vinden en nieuwe markten en industrieën te ondersteunen."

"De Nederlandstalige universiteit in het Vlaamse landsgedeelte van België werd gesticht in 1425 door paus Martinus V. Het is 's werelds oudste katholieke universiteit, maar beperkt zich niet tot religieus onderwijs", argumenteert Reuters. "De missie van de universiteit vandaag bestaat erin uitgebreid en gevorderd wetenschappelijk onderzoek te voeren. Ze produceert een niet-aflatende stroom aan invloedrijke innovaties. Patenten van Leuvense onderzoekers worden bijvoorbeeld frequent geciteerd door wetenschappers aan andere instellingen en in de privé-industrie.  Dat is een van de belangrijkste criteria om de ranking op te stellen."

Lof voor hoger onderwijs in België

En Reuters heeft nog meer lof voor het hoger onderwijs in ons land. "De lijst voor dit jaar toont aan hoe kleine landen heel groot vertegenwoordigd kunnen zijn in de wereld van innovatie. België heeft 7 instellingen in de ranking, maar met een bevolking van 11 miljoen inwoners, kan het prat gaan op meer top-100 universiteiten per hoofd dan eender welk ander land."

Top tien van innovatieve universiteiten in Europa

  1. KU Leuven (België)
  2. Imperial College London (Verenigd Koninkrijk)
  3. University of Cambridge (Verenigd Koninkrijk)
  4. École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Zwitserland)
  5. Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (Duitsland)
  6. Technische Universität München (Duitsland)
  7. University of Manchester (Verenigd Koninkrijk)
  8. Ludwig-Maximilians Universität of Munich (Duitsland)
  9. Danmark Tekniske Universitet (Denemarken)
  10. Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (Zwitserland)

Waar staan de andere Belgische universiteiten?

Meest gelezen