© VRT 2013

Mieke Bouve van de SP.A naar Open VLD

Gents gemeenteraadslid en actrice Mieke Bouve stapt over van de SP.A naar Open VLD. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal ze een "prominente" plaats krijgen op de lijst van de liberalen in Gent. "Het kartel SP.A-Groen was niet langer de juiste plek om mijn engagement voor Gent vorm te geven", aldus Bouve. 

Bouve begon in het jaar 2000 met lokale politiek bij de toenmalige Volksunie-ID. In 2006 stond de actrice op de lijst van SP.A-Spirit en bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was ze kandidaat op de kartellijst van SP.A en Groen. "Maar de voorbije maanden heb ik vastgesteld dat de kartellijst niet langer de juiste plek is om mijn engagement voor Gent vorm te geven", stelt Mieke Bouve.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen raakte Bouve niet verkozen, maar ze zat wel in de Gentse gemeenteraad ter vervanging van andere gemeenteraadsleden. Sinds 2015 was ze permanent gemeenteraadslid voor het Gentse meerderheidskartel van socialisten en groenen. Ze stelt haar huidige zetel in de gemeenteraad ter beschikking van SP.A-Groen en stapt dus over naar Open VLD. 

“We verwelkomen Mieke in ons team en zijn zeer blij dat zij gelooft in ons sterk project voor Gent", reageert kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq. SP.A-lijsttrekker Rudy Coddens van zijn kant noemt het een "vreemde keuze" van Bouve. "Om van de SP.A naar Open VLD over te gaan moet je wel héél flexibel omgaan met je basisprincipes. Maar ik respecteer uiteraard haar beslissing."

Mieke Bouve vertolkte in de jaren tachtig de rol van Ann De Schrandere of "Boogschutter" in de populaire jeugdreeks Merlina. Later speelde ze onder meer nog in de tv-reeksen Wittekerke, Thuis en Spring.

Meest gelezen