Noor Ahmed Gelal "Praying with Food"

Om duimen en vingers af te likken: de winnaars van de Pink Lady Food Photographer-wedstrijd

De Pink Lady Food Photographer of the Year bekroont foto’s over eten uit de hele wereld. De hoofdprijs gaat naar een foto uit Bangladesh, aan het eind van een dag vasten in een hindoetempel.

Dagelijkse kost, dat is wat alle ruim zeven miljard aardbewoners met elkaar verbindt, blijkt uit zo'n 8000 inzendingen uit meer dan 60 landen voor de jaarlijkse Pink Lady Food Photographerprijzen. Prachtige beelden om bij te watertanden. Zoveel meer dan een bord eten fotograferen en op sociale media gooien. In categorieën als “oogst”, “feest”, "familie", “verkoop”, “politiek” maar ook “wijn” en “appel” zijn telkens winnaars gekozen. 

De jury, met fotografen en koks, koos als algemene winnaar Noor Ahmed Gelal uit Bangladesh met een bovenaanzicht van hindoes die op het punt staan aan de maaltijd beginnen na een dag vasten in een tempel in Dhaka. De hoofdprijs bedraagt 5000 pond. 

categorie "appel": Michael Melsen (Duitsland)
categorie "oogst": Debdatta Chakraborty (India)
categorie "het beste van de oogst": Andy Grimshaw (VK)

De Belgische fotograaf Wesley Dombrecht uit Oeselgem haalde in twee categorieën de finale: "het beste van de oogst" (waar hij vorig jaar eerste werd) en "appel".   

categorie "het beste van de oogst": Wesley Dombrecht (België)

Meest gelezen