Image supplied by Capital Pictures

Ontdek de geschiedenis van het Huis Targaryen uit "Game of thrones"

Op 20 november verschijnt wereldwijd een nieuw boek van George R.R. Martin, de auteur van "Game of thrones". Het zal geen deel uitmaken van zijn populaire reeks "Het lied van ijs en vuur", maar beschrijft de gebeurtenissen 300 jaar voor de fantasysaga begint.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff geeft op 20 november het nieuwe boek van George R.R. Martin, tegelijk verschijnt "Vuur en bloed" in Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Mexico en Polen. Martin is dan ook internationaal bekend van zijn boekenreeks "Het lied van ijs en vuur" die de inspiratie vormde voor de populaire tv-serie "Game of thrones". 

Ondertussen kent haast iedereen Daenerys Targaryen, een van de hoofdpersonages uit de serie. Het nieuwe boek van Martin speelt zich 300 jaar voor het leven van de "drakenmoeder" af en leest als een geschiedenis van haar dynastie.  Het werk is het eerste boek uit een tweedelige reeks waarin Martin de geschiedenis van zijn fantasiewereld Westeros verder uitwerkt.

De winter komt er nog niet aan...

George R.R. Martin, auteur

"De winter komt er nog niet aan... of toch niet in 2018," zinnespeelt Martin op de leuze "Winter is coming". "De gekende verhaallijn zet zich nog niet voort, maar ik breng jullie wel terug naar Westeros. "Vuur en bloed" bevat geen traditionele verhaallijn, maar is het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees."

Voor de fans van "Game of thrones" is het nog steeds uitkijken naar het laatste seizoen.  De tv-reeks heeft ondertussen al een hele tijd de boeken van Martin ingehaald en is ook zijn eigen weg gegaan. Fans van de boeken van Martin wachten ondertussen al 6 jaar op "The winds of winter", het aangekondigde nieuwe deel van de reeks. De geschiedenis van de Targaryens kan tijdelijk troost bieden. 

Ontdek hieronder alvast de kaft van Martins nieuwe boek.

Meest gelezen