Oudste huis van Wiekevorst verzakt tijdens graafwerkzaamheden

In Wiekevorst, bij Heist-op-den-Berg, is het oudste huis van het dorp beginnen weg te zakken tijdens graafwerken aan een voetpad daar. Er gaapt nu een groot gat in de gevel. 

Geen funderingen

De leegstaande woning is 200 jaar oud, en is gebouwd op losse grond, niet op funderingen dus. Het hele huis is onstabiel, en er zijn brokstukken van de voorgevel gevallen. Daardoor is een gat van zo'n 4 vierkante meter ontstaan. 

Voorzichtig afgebroken

"Het huis zal vandaag nog afgebroken worden", vertelt Gert Cremers van brandweerzone Rivierenland. "Er is niet onmiddellijk gevaar voor de woning ernaast, maar de afbraak zal wel heel voorzichtig moeten gebeuren."

De wegenwerken in de straat Wiekevorst-Dorp kunnen gewoon doorgaan. 

Meest gelezen