Videospeler inladen...

Grote politieactie na incidenten in Anderlechtse wijk Peterbos

In de Anderlechtse wijk Peterbos is een grote politieactie aan de gang. Tot nu toe zijn er twee mensen admistratief aangehouden, één persoon werd gerechtelijk aangehouden. De actie komt er niet specifiek door de eerdere gewelddadige incidenten in de wijk, want er vinden regelmatig algemene controles plaats. Afgelopen zondag vielen enkele jongeren in de wijk controleurs aan van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Eerder werden ook al agenten bekogeld met stenen.

Zo'n 30 agenten zijn ingezet om de Anderlechtse wijk Peterbos uit te kammen. Verschillende mensen die in en uit de wijk komen, worden gecontroleerd. Daarbij zijn tot nu toe twee mensen administratief aangehouden, één iemand werd gerechtelijk aangehouden. 

De actie heeft volgens de politie niet te maken met de verschillende incidenten van de voorbije maanden. Er zijn sowieso regelmatig controles in de wijk. Zondag vielen enkele jongeren nog controleurs aan van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Eerder werden ook al enkele agenten bekogeld met stenen. En toen een ploeg van Terzake er eergisteren beelden wou maken, werden ook zij bekogeld. Er zijn de voorbije maanden in dat kader al een tiental dossiers geopend voor poging tot doodslag. 

Het is dus niet de eerste keer dat er zo'n actie in de wijk plaatsvindt. Volgens de lokale politie worden zo'n acties wekelijks uitgevoerd op verschillende plaatsen in de politiezone. Ze zijn voornamelijk bedoeld om de onrust in de wijk aan te pakken, maar ook om de drugshandel in de wijk tegen te gaan. "De acties van de politie kaderen binnen een strijd tegen de drugs in de wijk," zegt burgemeester Eric Tomas (PS). "Ook hen willen we tijdens deze controles identificeren en ik hoop dat het parket vervolgens de nodige maatregelen neemt." 

De acties van de politie kaderen ook binnen een strijd tegen de drugs in de wijk. 

Burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS)

Meest gelezen