Trein negeert rood sein in Weerde: reizigers geëvacueerd

Een trein op weg van Hasselt naar Antwerpen, via de luchthaven van Zaventem, heeft gisterenavond een rood sein genegeerd bij Weerde (Zemst). De reizigers werden geëvacueerd.

Als een trein een rood licht negeert, schrijft de veiligheidsprocedure voor dat de machinist vervangen wordt en de reizigers geëvacueerd worden. Rond 18.30 uur is de trein, met een andere machinist, aangekomen in Mechelen.

Op die plaats zijn er vier sporen, waarvan er één ruim anderhalf uur onbeschikbaar was. Dat bracht de nodige vertragingen met zich mee. Achter de trein die het rood sein negeerde, stonden twee treinen geblokkeerd. Die twee andere treinen konden terugkeren.

De machinist die het rood sein negeerde, werd "te voet gesteld". Dat is volgens de NMBS een standaardprocedure.

Meest gelezen