Foto Kurt

Van Quickenborne naar Kortrijkse kiezer met Team Burgemeester

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne trekt niet naar de kiezer onder de vlag van Open VLD, maar wel met de lijst Team Burgemeester. Die lijst staat open voor iedereen, dus ook voor mensen zonder een partijkaart van Open VLD. Maar liefst 30 van de 41 gezichten zullen nieuw zijn op deze lijst. 

Vorige week kondigde Van Quickenborne aan dat hij resoluut ging voor nog eens zes jaar burgemeesterschap. Of hij naar de kiezer zou trekken met de Open VLD of onder een andere naam liet hij toen nog in het midden, maar vandaag is de knoop doorgehakt. De huidige burgemeester gaat op 14 oktober naar de Kortrijkzaan onder de naam Team Burgemeester.

Die lijst staat open voor iedereen, dus ook voor mensen zonder een partijkaart van Open VLD. Maar liefst 30 van de 41 gezichten zullen nieuw zijn op deze lijst. "Team Burgemeester wil alle Kortrijkzanen verenigen om van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen te maken gelijk welke hun achtergrond, afkomst of politieke kleur is", aldus Van Quickenborne. "Die toekomst hebben we meer dan ooit in handen door samen te werken, door een team te vormen."

De blauwe kleur blijft in het nieuwe logo weliswaar lichtblauw, en omhelst het woord "burgemeester", "team" steekt in een roze jasje. Niet toevallig werden dan ook tien nieuwe vrouwelijke kandidaten voorgesteld.

Politicoloog Nicolas Bouteca merkt op Twitter op dat het niet zo nieuw is dat er bij gemeenteraadsverkiezingen nogal wat mensen op de lijst staan die nog nooit aan politiek hebben gedaan. Bouteca ziet wel dat er "tien straffe madammen" op de lijst van Van Quickenborne staan. "Benieuwd of een van deze creatieve en ondernemende vrouwen ook schepen kan worden in de mannelijke VLD-burcht", vraagt hij zich af.

Meest gelezen