Vilvoordse jeugd plaatst tijdscapsule onder Grote Markt

De kinderen van het woensdagatelier in Vilvoorde deden gisteren wel iets erg speciaal: ze plaatsten een tijdscapsule onder de Grote Markt. Daarin staken ze zelfgemaakte tekeningen en kunstwerkjes over de toekomst.

Kinderwens

De kinderen van het woensdagatelier in Vilvoorde zijn creatief aan de slag gegaan. Ze maakten tekeningen over hoe de toekomst er volgens hen zou moeten uitzien. Ook hun wensen voor de toekomst schreven ze op een affiche, die ze mee de grond instaken. De wensen waren allemaal zeer positief en vredelievend. Zo wensten een aantal kinderen vrede in de wereld, geen armoede en meer groen in de stad. Wanneer de capsule later wordt opgegraven, zal men kunnen nagaan of de droom van de kindjes werkelijk is uitgekomen.

Ingraven

De kinderen staken zelf de ton in de grond en hielpen mee met het ingraven. De capsule zit diep onder de grond, maar er komt ongetwijfeld ooit een dag dat men die zal ontdekken. Burgemeester Hans Bonte was er ook bij: “We proberen een sprong in de toekomst te maken door deze tijdscapsule in de grond te steken. Ik hoop dat dit de mensen in de toekomst nieuwsgierig zal maken naar ons tijdsperk. Het is in elk geval een primeur voor onze stad om dit vandaag op deze manier te kunnen doen.”

Nieuwe Grote Markt

Momenteel zijn er grote werken bezig op de Grote Markt, dus het was de uitgelezen kans om een laatste keer voet op oude bodem te zetten.

Meest gelezen