Videospeler inladen...

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) opnieuw onwel in het parlement

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is opnieuw onwel geworden in het Vlaams parlement. Hij kwam niet uit zijn woorden in een antwoord op een vraag van Chris Janssens (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen), maar is intussen alweer aan de beterhand.

Minister Weyts  had zichtbaar moeite om nog verder te spreken. Parlemensvoorzitter Jan Peumans merkte op "Je voelt je niet goed". Weyts ging nog kort even door, maar uiteindelijk werd de mondelinge vraag afgebroken. De minister kreeg daarop bijstand van partijgenoot en arts Peter Persyn.

Weyts is intussen aan de beterhand, laat zijn woordvoerder weten. Hij zou last hebben gehad van een bloeddrukval. 

Ben Weyts werd in februari vorig jaar al eens onwel in het Vlaams parlement (zie video onderaan artikel). In eerste instantie was toen sprake van oververmoeidheid. Uit verder onderzoek bleek dat hij een aanval had van transiënte globale amnesie, een soort vlaag van verwardheid en desoriëntatie die gepaard gaat met geheugenverlies. Hij werd even opgenomen in het ziekenhuis.

Videospeler inladen...

Meest gelezen