"Kamperen was hier nooit nodig, toch blijven ouders het doen"

Inschrijven kan pas vanaf vrijdag, toch wordt er al sinds woensdagochtend gekampeerd aan het Sint-Victorinstituut van Alsemberg. En dat is niet de eerste keer.

Meer dan 50 ouders hebben de nacht doorgebracht in de sportzaal van het Sint-Victorinstituut. Zo hopen ze zeker te  zijn van een plaatsje voor zoon of dochter. Ze haalden er zelfs een deurwaarder bij om een lijst op te stellen en om ook te controleren of er wel altijd iemand aanwezig is voor de betrokken kinderen.

71 plaatsen

Met 71 plaatsen beschikbaar voor het eerste middelbaar zijn de ouders die nu kamperen zeker van een plekje voor zoon of dochter. Toch nemen ze liever het zekere voor het onzekere. Dat gebeurde de afgelopen vijf jaar ook al. Opmerkelijk want telkens bleek achteraf dat kamperen niet nodig was.

Beste systeem

Het ziet er dan ook niet naar uit dat er iets zal veranderen aan het inschrijfsysteem. Volgens directeur Pieter Van Waeyenberge is het huidige systeem nog altijd het beste: "Ik moedig ouders zeker niet aan om te kamperen maar op die manier hebben ouders wel de keuze. Bij een centraal aanmeldingsregister is dat niet het geval, en daar hoor je dan ook heel wat klachten over in de steden waar het gebruikt wordt. De school uitbreiden is ook geen mogelijkheid."

Meest gelezen