Adviespunt Verslaving van start in Antwerpen

Wie een verslaving heeft en geholpen wil worden, kan vanaf 2 mei terecht bij het Adviespunt Verslaving. Een nieuw initiatief in Antwerpen, waarbij mensen tot bij de juiste hulpverlening gebracht worden.

Als je zelf of als iemand uit je omgeving een verslaving heeft, en geholpen wil worden, dan kan je daarvoor volgende week terecht bij een gloednieuwe dienst in Antwerpen. Bij het Adviespunt Verslaving zitten specialisten, die hen gratis tot bij de juiste mensen helpen. Het gaat om alle vormen van verslaving - van suikerverslaving over gedragsverslaving tot drugsverslaving.

Verantwoordelijke Kristof Bryssinck: "We gaan dispatchen en opvolgen. Eerst luisteren we naar hun verhaal, en wat voor hen het meest problematisch is. Dan maken we afspreken met de hulpverlener, en zorgen we er voor dat de hulpvragende er ook geraakt." 

Bezorgd

Voor het nieuwe Adviespunt werken de vier Antwerpse drugshulpverleningscentra samen: Vagga, Free Clinic, De Sleutel en ADIC. Zij vinden het een goeie zaak dat hulpzoekers meteen op de juiste plaats terechtkomen. Maar toch zijn ze ook bezorgt. Corrie Rijsbosch, directrice van ADIC: "We denken dat we nu meer vragen gaan krijgen. Maar we zitten eigenlijk al vol, en om dit systeem op te kunnen starten moesten we allemaal mensen afstaan. De capaciteit is dus verkleind. Dus als de vraag naar hulp stijgt, maar de mogelijkheid om mensen te helpen is verkleind, dan vrezen we wel voor een botsing en voor langere wachtlijsten."  

Praktisch

Het Adviespunt Verslaving komt in de Boomgaardstraat in Antwerpen, en is vanaf 2 mei telefonisch bereikbaar op 03 256 91 56, of via deze website (pas in werking vanaf 2 mei).

Meest gelezen