Videospeler inladen...

Amerikaanse tv-ster Bill Cosby is schuldig bevonden aan seksueel misbruik

In het nieuwe proces tegen Bill Cosby heeft de twaalfkoppige jury bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Pennsylvania de Amerikaanse televisiester schuldig bevonden aan alle drie de aanklachten van seksueel misbruik. De 80-jarige Cosby stond gedurende bijna drie weken terecht voor het drogeren en het seksueel misbruik van Andrea Constand in 2004. Zelf houdt hij vol dat de vrouw had ingestemd met de seks.

De beslissing van de jury is een zware slag voor Cosby. Hij riskeert in theorie 30 jaar cel en een boete van 25.000 dollar voor elke aanklacht. Vorig jaar bereikte de jury in een eerste proces geen overeenstemming. Dat proces liep aldus met een sisser af.

Sinds het schandaal rond Cosby uitbarstte, kwamen al meer dan vijftig vrouwen naar buiten met beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de komiek. Het huidige proces focuste vooral op de aanklacht van Andrea Constand, een voormalige medewerkster van de Temple University in Philadelphia.

De acteur startte zijn carrière als stand-upcomedian in de jaren 60. Zijn grootste succes scoorde hij in de jaren 80 met de populaire sitcom "The Cosby Show", waarin hij de rol vertolkte van Cliff Huxtable, de innemende en wijze patriarch van een rijke zwarte familie in New York.

Meest gelezen