Politie arresteert 14 hooligans na vechtpartijen bij Antwerpse derby

In Antwerpen zijn 14 supporters van voetbalclubs Antwerp en Beerschot-Wilrijk opgepakt. Het gaat om leden van een harde kern die ervan verdacht worden dat ze hebben deelgenomen aan zogenoemde free fights, afgesproken vechtpartijen.

Het parket heeft vanochtend een reeks van 17 huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar voetbalgeweld door verschillende harde kern supoprtersgroepen van voetbalclubs Antwerp en Beerschot-Wilrijk. Dat bevestigt het parket.

Bij die huiszoekingen zijn 14 in totaal mensen opgepakt. Zij moeten voor de onderzoeksrechter verschijnen. Ze worden ervan verdacht dat ze hebben deelgenomen aan zogenoemde "free fights". Dat zijn gevechten tussen supporters van twee clubs die onderling plaats en tijd van het gevecht afspreken. 

Incident in Mortsel

Het parket kwam de verdachten op het spoor na een eerder onderzoek over de vechtpartij in Mortsel in de zomer vorig jaar. Toen werden supportersbussen van Beerschot-Wilrijk aangevallen. In die zaak moeten 22 hooligans voor de rechter verschijnen.

Twee weken geleden kwam het nog tot rellen na de wedstrijd Antwerp-Beerschot. De politie kwam tussenbeide en zette een waterkanon en pepperspray in. In totaal werden volgens de politie negen mensen bestuurlijk opgepakt. 

Meest gelezen